Opstrukcija

Jablanica: Zbog požara podnesena kaznena prijava protiv Dodika

Kako se navodi u priopćenju, na podnio je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine kaznenu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlaštenja.
Vijesti / Flash | 13. 08. 2021. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović podnio kaznenu prijavu protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika zbog, kako je naveo, opstruiranja donošenja odluke za korištenje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području te općine.

Kako se navodi u priopćenju, općinski načelnik podnio je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine kaznenu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlaštenja iz člana 220. stav 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine jer je nedavanjem suglasnosti za upotrebu helikoptera OS BiH ''osumnjičeni kao službeno lice u institucijama Bosne i Hercegovine, svjesno i u namjeri da drugome nanese štetu, a u ovom konkretnom slučaju propustio ili odbio da reagira, čime je izvršavanjem službenog položaja i neizvršavanjem službene dužnosti izvršio kazneno djelo.''

U kaznenoh prijavi se između ostalog ističe da ''posljedice nepostupanja osumnjičenog, odnosno nepoduzimanje radnji za koje je isti ovlašten i dužan poduzeti, šteta se uvećava i posljedice su sve veće jer se požar širi i ugrožava zaštićene biljne endemske vrste kojih je na lokalitetu Plasa-Čvrsnica ukupno 70 i više zaštićenih područja prirode'', priopćeno je iz Općine Jablanica.

Kopirati
Drag cursor here to close