Stanje na terenu

Jablanica čeka helikopter iz RS-a, Mostar požare drži pod kontrolom

''Za sada je stanje s požarom stabilno''
Vijesti / Flash | 17. 08. 2021. u 09:09 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar kod Jablanice izgubio je na intenzitetu ali i dalje je aktivan. Tijekom dana očekuje se ponovni angažman Helikopterskog servisa Republike Srpske, rečeno je za Bljesak.info iz Vatrogasne postrojbe Jablanica.

''Za sada je stanje s požarom stabilno. Cijelu noć smo se borili s vatrom koja se proširila na magistralnu cestu do Donje Jablanice i znatno se približila kućama. Helikopter iz RS-a i danas bi trebao pomagati u gašenju požara'', kazali su.

Proteklu noć vatrogasci Jablanice, GSS-a i brojni volonteri pokušavali su obuzdati požar koji već danima gori na području Jablanice. Požar se nošen jakim vjetrom dobrim djelom spustio do mjesta Donja Jablanica. U Gašenju požara u ponedjeljak sudjelovao je i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, ali požar nije oslabio. 

Podsjetimo, na području općine Jablanica na snazi je i Stanje prirodne nesreće izazvano velikim šumskim požarima, a koje je proglašeno u petak, 13. kolovoza.

Pod kontrolom

Požari na području Mostara su pod kontrolom, potvrdili su za Bljesak.info iz PVP Mostar.

''Požari na Kvanu i na lokalitetu Đubrani su ugašni. Još uvijek se na više mjestima na Bogodolu pojavljuju manji plamenovi, ali i oni su pod kontrolom. Cijelu noć je jedna ekipa dežurala, jutros je na teren otišla nova. Za sada je sve pod kontrolom'', kazali su.

Hrvatski kanaderi u ponedjeljak kasno poslijepodne, nakon pet dana borbe s požarima na području Čabulje, stigli su u pomoć mostarskim vatrogascima. Odobren je bio zahtjev za međunarodnu pomoć u gašenju požara na području Mostara. Kanaderi koji su gasili požar na Čabulji vodom su se punili na Buškom jezeru.

Požar u BiH kanader Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) gasio je temeljem naredbe ministra obrane o uporabi OSRH radi pružanja humanitarne pomoći. Zračne snage 855. protupožarne eskadrile HRZ-a po četvrti put su bile angažirane na područje Bosne i Hercegovine gdje su pomagale u gašenju požara.

Kopirati
Drag cursor here to close