Sefer Halilović

'Ja sam časno vodio obranu, baš me briga za optužbe iz zapadne Hercegovine'

Vijesti / Flash | 19. 03. 2017. u 09:45 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umirovljeni general Armije BiH Sefer Halilović gostovao je u emisiji 'Tačka na 7'. Na pitanje je li pod istragom hrvatskog USKOK-a, Halilović je odgovorio:

"Baš me briga. Ja sam certifikat da sam časno vodio obranu Republike BiH dobio u Haškom tribunalu. Šta radi neka udruga iz Vinkovaca i zapadne Hercegovine, baš me briga."

Na upit postoje li druge istrage, Halilović odgovara: 

"Ne znam i ne zanima me. Trebam li nekim budalama dokazivati dokazano? Ovdje se radi o reakciji dva HDZ-a, hrvatskog i bosanskog. Čović na ovakav način pokušava zaštiti sebe. Pojavili su se dokumenti o zloupotrebi ratnih zarobljenika u Sokolu. Primiče se presuda Prliću i ostalim i da bi skrenuli pažnju javnosti, pokušavaju nešto spinovati", odgovorio je Halilović.

Ističe da postoji čitava lepeza pitanja.

"Najvažnije je da teoretičari kažu da je 8. - završna faza genocida njegovo negiranje, što se ovdje radi masovno. Cilj Herceg-Bosne, kao i Republike Srpske, bio je etnički čist prostor", tvrdi Halilović i pita se šta je s Hrvatima sa prostora Republike Srpske."

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je komentirao postojanje istraga, te uhićenje pripadnika HVO-a.

"Plenković mora znati da BiH nije u sastavu Banovine Hrvatske i neka se otkači od BiH. BiH ima svoje institucije, Predsjedništvo, Vijeće ministara, entitetske vlade, državni sud i oni će se baviti time, a neka se on bavi zlikovcima koji su iz BiH pobjegli u Hrvatsku i gore se sakrili. Neka se Plenković brine o Hrvatskoj."

 

Kopirati
Drag cursor here to close