Alpinizam, spašavanje...

Izviđačke postrojbe OS BiH završile vježbe u Čapljini i Stocu

Obuka se sastojala iz teoretske nastave i praktičnog rada na terenu, obuhvaćajući različite aspekte dubinskog promatranja i izviđanja, kao i rad sa specijalnim sredstvima i opremom.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2019. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realizacija Obuke izvidničkih postrojbi Operativnog zapovjedništva Oružanih snaga BiH u ljetnim uvjetima, čiji je nositelj 4. pješačka brigada, završena je u vojarni ''Božan Šimović'' u Čapljini.

Obuka izvidničkih postrojbi Operativnog zapovjedništva (OZ OS BiH) u ljetnim uvjetima, na kojoj su sudjelovali pripadnici izvidničkih postrojbi iz sastava 4., 5. i 6. pješačke brigade te pripadnici Obavještajne bojne Brigade taktičke potpore OS BiH, počela je 19. kolovoza i uspješno je završena 27. kolovoza.

Obuka je okrunjena nizom završnih vježbi koje su realizirane na prostoru vojarne ''Božan Šimović'' u Čapljini i širem području Čapljine i općine Stolac.

Cilј obuke bio je da pripadnici izvidničkih postrojbi usvoje nova znanja i unaprijede postojeća, razmijene iskustva u primjeni taktičko-tehničkih procedura prilikom izvođenja operacija, standardiziraju procedure obučavanja i unaprijede koordinaciju izvidničkih postrojbi na razini OZ OS BiH.

Obuka se sastojala iz teoretske nastave i praktičnog rada na terenu, obuhvaćajući različite aspekte dubinskog promatranja i izviđanja, kao i rad sa specijalnim sredstvima i opremom.

Završetak obuke okrunjen je nizom završnih vježbi koje su realizirane po radnim točkama, a na kojim su pripadnici izvidničkih postrojbi veoma uspješno pokazali svoje vještine u borilačkim vještinama, forsiranju vodenih prepreka čamcima, plivanju, svladavanju različitih prirodnih prepreka, navigaciji, alpinističkoj obuci, kao i u pružanju medicinske pomoći i medicinskoj evakuaciji i žurnom ukrcavanju i iskrcavanju iz helikoptera (desantiranje).

Poseban doprinos obuci dali su pripadnici 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane pokazavši stručnost i profesionalizam.

Kao domaćin ove aktivnosti, zapovjednik 4. pješačke brigade brigadir Zdravko Rezo na kraju vježbe je čestitao svim sudionicima vježbe, instruktorima i direktorijatu na zalaganju, trudu i postignutim rezultatima.

Kopirati
Drag cursor here to close