Utvrđivanje nezakonitosti

Arnautović: Iz tri firme izuzeta dokumentacija o nabavci autobusa na plin

Dodao je da se "radi o nabavci većeg broja polovnih autobusa na plin, odnosno jedan dio je nabavljen i prodat u 2016., a veći dio tijekom 2017. godine".
Vijesti / Flash | 28. 11. 2017. u 12:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Gras-ov autobus

Po nalogu Županijskog tužiteljstva Tuzlanskog kantona, a po naredbi Županijskog suda Tuzla pripadnici Federalne uprave policije su jučer privremeno izuzeli ogromnu materijalnu dokumentaciju iz firme Junuzović Kopex Lukavac, Gradskog i prigradskog saobraćaja (GIPS) Tuzla i KJKP Gras Sarajevo, potvrđeno je Feni iz Županijskog tužiteljstva TK-a.

''Dokumentacija se vezuje za kupovinu rabljenih autobusa na plin koje su firme Junuzović kopex i GiPS Tuzla tokom 2016. i dio 2017. prodale firmi Gras Sarajevo i jedan dio tih autobusa Sindikalnoj organizaciji Samostalnih sindikata radnika komunalne privrede Federacije BiH'', kazao je Feni glasnogovornik Županijskog tužiteljstva TK-a Admir Arnautović.

Dodao je da se "radi o nabavci većeg broja polovnih autobusa na plin, odnosno jedan dio je nabavljen i prodat u 2016., a veći dio tijekom 2017. godine".

''Tužiteljstvo vodi i vrši provjere zakonitosti uvjeta te kupo-prodaje sa Federalnom upravom policije. Provjerava se pod kojim uvjetima je došlo do nabavke i prodaje tih autobusa i utvrđuje se da li postoje određene nezakonitosti u vezi s njihovom nabavkom i prodajom'', rekao je Arnautović.

Po njegovim riječima, nakon dostavljanja dokumentacije postupajući tužitelj će izvršiti analizu te utvrditi da li je bilo određenih nezakonitosti u vezi s tim i je li postupano u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama u BiH.

Arnautović pojašnjava da su poduzeća Junuzović kopex iz Lukavca i GIPS Tuzla autobuse iz inostranstva nabavljala i prodavala "Gras-u" Sarajevo, a jedan dio je kupio Samostalni sindikat radnika komunalne privrede FBiH.

''Tijekom istrage bit će utvrđeno odakle su došli ti autobusi, te točan broj autobusa, kazao je Arnautović dodavši kako se radi o više od 30 autobusa koji su predmet istrage.

Kopirati
Drag cursor here to close