Obećanje Radončića

Izmješteni migranti iz urbanih dijelova Tuzle

Uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, migranti će biti smješteni u bivšu vojarnu Blažuj, gdje će im biti osigurana zdravstvena zaštita i drugi neophodni uvjeti za njihov human boravak.
Vijesti / Flash | 11. 03. 2020. u 10:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skladu sa zaključcima sastanka održanog 7. ožujka, kojem su prisustvovali ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović jutros u ranim jutarnjim satima provedena je akcija izmještanja migranata iz urbanih dijelova Tuzle.

Služba za poslove sa strancima u skladu sa svojim nadležnostima, uz asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, izvršila je akciju izmještanja 491 migranta koji su boravili u improviziranom šatorskom naselju u blizini autobuske i željezničke postaje u Tuzli, te će autobusima, koje je osigurao IOM, biti prebačeni u bivšu vojarnu Blažuj.

Uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, migranti će biti smješteni u bivšu vojarnu Blažuj, gdje će im biti osigurana zdravstvena zaštita i drugi neophodni uslovi za njihov human boravak.

U uvjetima  povećanog priliva migranata, Služba za poslove sa strancima je od početka godine do danas registrirala više od 3.500 migranata, priopćeno je iz te službe.

Kopirati
Drag cursor here to close