Robert Pleše

Izjava načelnika Stoca ima pozitivne konotacije

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 12:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom pobjede kandidata HDZ-a Stjepana Boškovića u Stocu, te njegove izjave da će biti načelnik svih građana u Stocu, član Glavnog odbora Naše stranke Robert Pleše izjavio je kako HDZBiH već godinama inzistira na etničkom predstavljanju i konceptu da pripadnici samo jednog konstitutivnog naroda biraju svog predstavnika, koji treba da štiti isključivo interese te etničke skupine.

''Izjava Stjepana Boškovića da će štititi interese svih građana, neovisno o njihovoj etničkoj pripadnosti, ili tome jesu li glasali za njega, ima pozitivne konotacije, a može dobiti uvjerljivost ako bi to bio opći princip HDZ-ovog djelovanja, kazao je Pleše, priopćeno je iz Naše stranke.

Također je kazao da političke organizacije ne bi trebali imati jedan princip legitimnosti na lokalnom, a drugi na višim nivoima, jer time sugerišu da im nije stalo do bilo kakvih principa.

Pleše dodaje da je princip jednakopravnosti svih građana pred zakonom, te imperativ da vlasti mogu birati svih građani i da one rade u interesu svih građana, bez etničke ili druge diskriminacije, temelj europske demokracije čemu i BiH treba težiti.

''To je princip, koji održava na životu Bosnu i Hercegovinu iz uz čiju pomoć ona može imati budućnost, a njeni građani bolju, sigurniju i pravedniju državu. Želim da živim u društvu u kojem će svi građani moći birati i biti izabrani na svaku javnu funkciju, jer samo tako možemo svi osjećati ovu zemlju svojom'', zaključio je član Glavnog odbora Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close