Nema suglasnosti

Izjašnjavanje o izmjenama Zakona o trošarinama odgođeno za srijedu

"Trenutno nije bilo suglasnosti između predstavnika entitetskih vlasti u UO UIO", rekao je Bevanda, ali nije želio da govori o kojim intervencijama je riječ.
Vijesti / Flash | 02. 10. 2017. u 17:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH danas je na sjednici u Banjoj Luci odgodio za srijedu izjašnjavanje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH.

Predsjedavajući Upravnog odbora UIO BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda je rekao novinarima nakon petosatne sjednice da je izjašnjavanje odgođeno za srijedu.

"Od predstavnika Upravnog odbora UIO iz Federacije smo dobili intervencije na tekst zakona i dali smo vrijeme entitetskim vlastima da se usuglase i da se u srijedu izjasnimo. Trenutno nije bilo suglasnosti između predstavnika entitetskih vlasti u UO UIO", rekao je Bevanda, ali nije želio da govori o kojim intervencijama je riječ.

Bevanda je uoči sjednice rekao da očekuje da ovaj zakon konačno bude usvojen u PS BiH.

I predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izrazio je ranije nadu da će snaga stručnih argumenata i benefita koje će dobiti BiH, ovaj put biti jača od partikularnih interesa kada je u pitanju set zakona o trošarinama koje predviđaju povećanje trošarine na naftu i naftne derivate za 15 feninga.

UO UIO: Odgođeno izjašnjavanje o setu zakona o trošarinama u BiH

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH odgodio je danas izjašnjavanje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH zbog tehničkog usuglašavanja teksta zakona.

Uz ove zakonske izmjene u oblasti trošarina, UO UINO izjasnit će se o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sustavu neizravnih oporezivanja.

Nastavak sjednice bit će organiziran tijekom ovog tjedna, priopćeno je nakon sjednice UO UINO koja je održana danas u Banjoj Luci.

Razmatran je i prednacrt zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV), koji je upućen iz UINO te je zaključeno da se u izradu ovog zakonskog rješenja uključe eksperti iz UO i resornih ministarstava prije finalizacije ovog dokumenta i upućivanja u dalju proceduru.

UINO primio je k znanju informaciju o stanju i aktivnostima Uprave za prvih šest mjeseci ove godine gdje je utvrđen rast prihoda od neizravnih poreza, a ovaj pozitivan trend nastavljen je i u izvještajnom razdoblju za devet mjeseci.

Razmatran je i program rada Uprave i Upravnog odbora za 2018. godinu te proračunski zahtjev za iduću godinu u iznosu 91,2 milijuna KM koji će biti dopunjeni za iduću sjednicu prije izjašnjavanja i upućivanja Vijeću ministara BiH u dalju proceduru.

Na današnjoj sjednici nisu razmatrane točke dnevnog reda koje se odnose na utvrđivanje privremenog koeficijenta za raspodjelu prihoda i poravnanja među entitetima za prethodna razdoblja.

Kopirati
Drag cursor here to close