Nema ni automobil

Izetbegović: Znam kako narod živi, ja imam običnu kuću a ne vilu kako pričaju

"Za mene su pričali da imam vilu na Poljinama, snimali su tuđe i govorili da je moja. Moja je obična kuća, ali to nije zanimljivo. Onda snime neke tuđe kuće i lažu da su moje".
Vijesti / Flash | 09. 09. 2020. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SDA Bakir Izetbegović je u večerašnjem Pressingu na N1 govorio o raznim temama, a kazao je da u doba pandemije 2/3 plaće daje narodu, a preostalu jednu trećinu za kredit.

Znate li kako narod živi?

"Znam jer dugo sam živio onako kako narod živi. Teško sam živio, nisam predsjednikov sin oduvijek nego zatvorenički sin. Pošto to znam, gotovo sam čitavu plaću u doba korone dao narodu, 2/3. Onu treću dajem za kredit. Nikad nisam primio plaću neku funkcionersku da barem nisam dao 1.000 KM za pomoć", kazao je Izetbegović i dodao:

"Naravno da znam kako živi narod, upravo sam ovim primjerom sa te 2/3 htio da pošaljem poruku. Neki su me pratili. Mislim da SDA ono što je dobrovoljno davala u ovoj situaciji je više nego su svi ostali davali. Nitko od nas se nije uzoholio, nitko nema skupe stvari, skup način života. Ja nemam automobil nikako".

Izetbegović ističe da su za njega govorili da ima "vilu na Poljinama" i objavljivali fotografije tuđih vila, dok on posjeduje običnu kuću.

"Za mene su pričali da imam vilu na Poljinama, snimali su tuđe i govorili da je moja. Moja je obična kuća, ali to nije zanimljivo. Onda snime neke tuđe kuće i lažu da su moje".

Ključni akter afere "Asim", visoki funkcioner SDA je još uvijek u Domu naroda. Na snimku koji je

objavio također funkcioner SDA, govori o tome kako se zapravo trguje pozicijama i namještaju ljudi u ministarstvima. Št0 je sa tim?

"Ne znam što je tu mogao pomoći gospodin Mehmedagić, nemojte njega uvlačiti o priču o tome. Ima Komisija koja treba da se izjasni o cijelom procesu, ne samo za taj slučaj. Mi smo imali žalbu gospodina Efendića na čitav proces. U tome su gospodin Softić i Zvizdić, očekujemo neke informacije od njih i prijedloge. Asim je napravio grešku, nije trebao obećavati stvari koje ne može da uradi i ne treba da uradi. Vidio je da je napravio grešku, dao je ostavku na sve pozicije, poziciju u Parlamentu je dobio od naroda. Dvaput je teško ranjen braneći BiH, narod mu je dao tu poziciju. Čovjek koji je dva puta ranjen za ovu zemlju ima pravo da zastupa tu zemlju. Izašao je na izbore, narod mu je dao to pravo. Mi mu to nećemo oduzeti. Na sve ostalo je dao ostavku, ugasio je karijeru".

Kopirati
Drag cursor here to close