'Sve smo vam omogućili'

Izetbegović se pohvalio sa 'stvorenih' 105.000 radnih mjesta

''Obećali smo 100.000 radnih mjesta u 10 godina, a stvorili 105.000 za šest godina i obećali smo da ćemo Federaciju pretvoriti u veliko gradilište infrastrukturnih objekata i sve će to naglo biti pokrenuto već u ožujku ili travnju 2021.''
Vijesti / Flash | 11. 11. 2020. u 12:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas u Zenici da će BiH nakon pandemije nastaviti putem kojim je išla prije njenog izbijanja.

U izjavi nakon sastanka s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Mirzom Ganićem, dodao je da je 2019. bila onakva kako su i obećali.

''Obećali smo 100.000 radnih mjesta u 10 godina, a stvorili 105.000 za šest godina i obećali smo da ćemo Federaciju pretvoriti u veliko gradilište infrastrukturnih objekata i sve će to naglo biti pokrenuto već u ožujku ili travnju 2021.'' - rekao je Izetbegović.

Istaknuo je da BiH nije izuzetak u odnosu na ostatak svijeta kada su u pitanju izgubljeni životi i radna mjesta zbog pandemije, ali da je prošla nešto bolje od europskog prosjeka.

''Mi smo za ovih osam mjeseci imali mrtvih koliko su neke druge zemlje imale dnevno i izgubili smo manje od tri posto radnih mjesta, oko 13.000'' - tvrdi Izetbegović.

Naglasio je da je ZDK nešto bolje upravljao krizom od većine drugih regija u BiH. Ganić je kazao da su se u tom kantonu borili za svako radno mjesto i za zdravlje svakog čovjeka.

Video: Izetbegović: Stvorili smo 105.000 radnih mjesta za šest godina

Naveo je da su uložili značajna sredstva za razvoj zdravstvenih ustanova, te su svim poslovnim subjektima kojima je bio zabranjen rad financirali troškove za plaće radnika i pokrenuli kreditni fond za gospodarstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close