Popucalo

Izetbegović neće za stol: Čović ne govori šta je kriza, a sve je počelo s kladionicama

Vijesti / Flash | 04. 08. 2016. u 13:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čović uporno tvrdi da je kriza vlasti, a nikad mi nije dao precizan odgovor na što konkretno misli. Sve je počelo s pričom o kladionicama koje zarade više nego BH Telecom. Kad ne platite porez, sačuvate mjesečno 15-20 milijuna. Svako odugovlačenje toga je podržavanje novih 15 milijuna u džepu", rekao je Bakir Izetbegović novinarima u Sarajevu nakon što se Dragan Čović obratio medijima u Mostaru.

Izetbegović je rekao kako još nije dobio papir o Mehanizmu koordinacije, ali je istaknuo kako nitko ne dovodi u pitanje poziciju bilo koje razine vlasti u BiH.

''Tako je bilo u prethodnom prijedlogu i tako će biti i ovaj put. Nismo učinili ništa na štetu županija, kada je u pitanju dogovor s Dodikom", kazao je Izetbegović, koji je ranije rekao kako Čović stvara probleme tamo gdje ih nema.

Dodao je kako će uskoro održati sastanak s Radončićem, ali i da ne planira sam sjediti s Čovićem.

"Planiram uskoro sjediti sa Radončićem i Čovićem, Radončić je otišao na odmor nekoliko dana pa kada dođe ćemo sjesti i razgovarati. Ne planiram sjesti sam s Čovićem, jer je koalicija na razini SDA - HDZ BiH - SBB. Pravne i demokratske države će biti i u Bosni i u Hercegovini", rekao je.

Naime, danas se medijima obratio Dragan Čović rekavši kako je Mehanizam koordinacije dogovoren na štetu Hrvata i županija te da nitko ne može govoriti u ime Hrvata.

Čovića su novinari pitali i o kladionicama, ali je on rekao kako je to samo smetanje pozornosti s važnih stvari.

''Ja razumijem da se nekome ne sviđa sistem klađenja kao gospodarska djelatnost ili da je taj vid obrta neprihvatljiv, ali da neko pokušava takvo pitanje gurnuti u okvire stranke ja to moram ignorirati, jer to nema nikakvo utemeljenje. To je pokušaj da se odmakne od stvarnih problema", rekao je.

PROČITAjTE:
Čović pred medijima: Većine nema, vrijeme nam je isteklo 

Kopirati
Drag cursor here to close