O uvođenju rezervnog sastava policije RS-a

Izetbegović: Dovest će do sličnih stvari u Federaciji

''Ne treba nam ta utrka. Natjerat će nas da radimo slične stvari u Federaciji, da se ne ostane bez odgovora, a šta će nam to, između ostalog to i košta'', rekao je Izetbegović.
Vijesti / Flash | 05. 04. 2019. u 18:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću razočaravajuće je što se Rusija sve više jednostrano stavlja na stranu onoga što rade lideri u Republici Srpskoj bilo to dobro ili loše. 

''Definitivno je loša stvar što Rusija pozdravlja formiranje Komisije o istraživanju ratnih zločina u Srebrenici i Sarajevu. Nadam se da će se ovaj razočaravajući trend zaustaviti od strane Rusije'', kazao je Izetbegović danas novinarima u Sarajevu. 

Negativnim smatra i prijedlog o uvođenju rezervnog sastava policije na području Republike Srpske jer će to, kako tvrdi, dovesti do sličnih stvari u Federaciji. 

''Ne treba nam ta utrka. Natjerat će nas da radimo slične stvari u Federaciji, da se ne ostane bez odgovora, a šta će nam to, između ostalog to i košta'', rekao je Izetbegović.          

Komentirajući aktuelne događaje osvrnuo se na pokretanje istrage protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića kazavši da od Tužilaštva BiH to nije ništa čudno, te da više vjeruje Mektiću nego Tužilaštvu BiH.   

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close