suradnja

Izetbegović: Dobri odnosi s Turskom trajna misija BiH

Vijesti / Flash | 21. 11. 2016. u 17:49 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović primili su danas odvojeno u nastupnu posjetu novoimenovanog veleposlanika Republike Turske u BiH Halduna Koca.

Tema razgovora Izetbegovića i Koca bili su modaliteti poboljšanja ekonomske suradnje u obostranom interesu. Izetbegović je konstatirao da je neophodno kroz institucije vlasti na svim rzinama raditi na ubrzanom otklanjanju prepreka u suradnji, kako bi realizacija postignutih bilateralnih sporazuma bila što bolja, a prostor za nove dogovore otvoren.

Velepolsanik Koc je istaknuo da u domeni proširenja trgovinske razmjene postoji veliki potencijal koji treba iskoristiti. Sugovornici su se složili da su prijateljski odnosi dvije države odlična osnova za jačanje bilateralnih veza na svim poljima.

Izetbegović je naglasio da je dalje razvijanje odnosa Bosne i Hercegovine i Turske trajno opredjeljenje njegove države, te istaknuo da će i napredak na realizaciji Reformske agende također pogodovati razvoju poslovne klime u BiH za strane ulagače, uključujući i turske investitore, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović i veleposlanik Koc su razgovarali o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te je pritom hrvatski član Predsjedništva BiH upoznao veleposlanika o planiranim aktivnostima s ciljem dobijanja kandidatskog statusa do kraja 2017. godine, a u skladu sa Master planom Predsjedništva BiH.

Čović je poželio dobrodošlicu novoimenovanom velepolsaniku Republike Turske u BiH Koçu, te izrazio nadu u nastavak dobre suradnje.

Kopirati
Drag cursor here to close