Petrić

'Izborni proces obilježen najfantastičnijim lažima i optužbama na račun SIP-a'

Po njegovim riječima, ovaj izborni proces je obilježen i prije samog raspisivanja izbora neviđenom hajkom na sve što se ticalo izbora.
Vijesti / Flash | 28. 03. 2019. u 09:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva (SIPBiH) Branko Petrić ocijenio je da je protekli izborni proces obilježen najfantastičnijim lažima i optužbama na račun SIP-a, tako da se stvorio ambijent linča. 

''Izborni proces je kompletiran i sada je na izabranim da rade svoj posao. Imaju mogućnost da otklone sve što su vidjeli da nije dobro, nije u skladu sa standardima, da je zastarjelo, mogu da mijenjaju i zakone i implementiraju presude sudova i sve što je potrebno da se izborni proces digne na višu razinu'', kazao je Petrić u intervjuu za današnje "Oslobođenje". 

Po njegovim riječima, ovaj izborni proces je obilježen i prije samog raspisivanja izbora neviđenom hajkom na sve što se ticalo izbora. I na Izborni zakon i na biračke popise, političke subjekte, na kompletnu izbornu administraciju sa SIP-om BiH na čelu. 

''Retroaktivno su proglašeni svi dosadašnji izborni ciklusi manjkavim. Unošene su najfantastičnije laži i optužbe u medijski prostor na račun SIP-a, tako da se stvorio ambijent linča, pa su čak i zahtjevi za odgađanje izbora bili javni i dobro artikulirani. Nama u SIP-u nije jasno što je bio krajnji cilj toga i zašto se to radilo'', rekao je Petrić. 

Kaže da je protekli izborni proces nosio komplicirane strukture države, ali i izbornog sustava došle su do izražaja u većem obimu. 

''Ovaj izborni proces je obilježilo to da je SIP imao jedinstven stav o kritičnim situacijama. Sad predstoji mukotrpan proces - analiza svega na našoj konferenciji koja će biti od 14. do 16. travnja i koja će biti međunarodnog karaktera. Tu će biti predstavljen naš izvještaj koji ide i PSBiH '', rekao je, između ostalog, Petrić za Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close