Sutra prebrojavanje

Izborni materijal iz Stoca uz policijsku pratnju ide za Sarajevo

Vijesti / Flash | 20. 02. 2017. u 09:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cjelokupan izborni material iz Stoca i drugih općina gdje se glasovalo u odsustvu za Stolac, bit će dopremljen danas u Sarajevo uz policijsku pratnju, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH.

Glasovi birača koji su glasovali u odsustvu, putem mobilnog tima, glasovi birača koji su glasovali na nepotvrđenim glasačkim listićima kao i glasovi birača koji su glasovali putem pošte izvan BiH će se brojati u Glavnom centru za brojanje koji će sutra u 12.00 sati početi s radom u sjedištu SIP-a BiH.

Brojanju glasova u Glavnom centru za brojanje mogu nazočiti akreditirani izborni promatrači.

Preliminarni rezultati, objavljeni na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva, će u sljedećim danima biti mjenjani jer će im se dodavati glasovi koji budu brojanji u Glavnom centru za brojanje.

SIP BiH podsjeća da će brojati one glasačke listiće birača koji su glasovali putem pošte koji stignu u SIP do 1. ožujka, pod uvjetom da je datum na pečatu slanja do 19. veljače.

Utvrđene rezultate ponovnih izbora u općini Stolac, Središnje izborno povjerenstvo BiH će objaviti do 3. ožujka, nakon čega će teći trodnevni rok za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje.

Podsjetimo, prema neslužbenim rezultatima, Stjepan Bošković (HDZ BiH), pobijedio je u utrci za načelnika ove općine jedinog protukandidata Matu Komšića.

Kopirati
Drag cursor here to close