Dragičević

'Pravda za Davida' će spriječiti izbore

Dragičević je i danas predao tužbe Okružnog javnom tužiteljstvu Banja Luka, zbog, kako je navedeno, ubojstva njegovog sina te najavljuje da će to raditi i u narednom razdoblju.
Vijesti / Flash | 06. 06. 2018. u 13:28 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, ponovio je danas da neće biti izbora, ukoliko se, kako je naveo, ne riješi pitanje ubojstva njegovog sina te za 7. srpnja najavljuje veliki skup građana u Banjoj Luci iz svih gradova BiH.

Kaže da to ne znači nikakve revolucije, niti prosvjede, već mirna okupljanja građana koji traže istinu i pravdu.

''Revolucije otpadaju, ima bojanki. Dat ćemo djeci bojanke u ruke...'', tvrdi Dragičević na pitanja kako će to spriječiti da se ne održe izbori.

Dragičević je i danas predao tužbe Okružnog javnom tužiteljstvu Banja Luka, zbog, kako je navedeno, ubojstva njegovog sina te najavljuje da će to raditi i u narednom razdoblju.

Traži da to tužiteljstvo kvalificira smrt njegovog sina kao ubojstvo, te očekuje da se izmijeni zakon tako što bi se u slučaju nestanke osobe odmah preuzimale adekvatne istražne radnje.

''Time će mnogi životi biti spašeni'', rekao je on.

Ponovo je kritizirao rukovodstvo MUPRS-a i tužiteljstva, ističući da se nada će ove institucije imati odgovorne predstavnike.

Za 7. srpnja najavio je veliki skup u Banjoj Luci, na kojem očekuje veliki broj građana RS, Federacije BiH, dijaspore.

''Očekujem da sve prođe mirno i dostojanstveno'', naveo Davor Dragičević.

Tvrdi da je njegov sin ubijen, te optužuje policiju i tužiteljstvo da to prikrivaju. Vrh policije RS-a je protiv Dragičevića podnio tužbe za klevetu, a on je tužiteljstvu dostavio više od tisuće prijava u kojima se navodi da je David Dragičević, koji je nestao 18. ožujka, a pronađen 24. ožujka, ubijen.

Dosad Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka nije dalo kvalifikaciju ovom predmeta.

Kopirati
Drag cursor here to close