Kina

Izbo djecu u vrtiću nožem za povrće pa ga osudili na smrt

Nasilni zločini rijetkost su u Kini, ali je posljednjih godina zabilježen niz napada noževima i sjekirama
Vijesti / Flash | 07. 01. 2019. u 11:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud u južnoj Kini osudio je na smrt muškarca koji je ranio 12 djece u napadu nožem u vrtiću, javila je u ponedjeljak kineska državna televizija. 

Nasilni zločini rijetkost su u Kini, ali je posljednjih godina zabilježen niz napada noževima i sjekirama, od kojih su mnogi imali za cilj djecu. 

Kineska Centralna televizija (CCTV) navodi da je u siječnju 2017. Qin Pengan izbo nožem za povrće djecu u vrtiću. Nijedno djete nije podleglo ranama. 

Lokalni sud u gradu Pingxiang u južnoj kineskoj pokrajini Guangxi osudio je Qina na smrt, a presuda je izrečena u petak nakon što ju je odobrio Vrhovni Narodni sud Kine, prenosi CCTV. 

Uprkos naporima na smanjenju broja pogubljenja u svakoj godini, Kina još izvodi više egzekucija od bilo koje druge zemlje u svijetu, sudeći po procjenama grupa za ljudska prava. 

Vrhovni Narodni sud u prosincu je iznio neuobičajenu obranu smrtne kazne, navodeći da Kina ne bi trebala ukinuti taj sistem iz straha od bijesa javnosti koja većinom odobrava takav sistem kažnjavanja, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close