Trebimlja-Čepikuće

Izbjegnite gužve: Kako kroz Popovo polje bez čekanja do Jadranske obale

Vijesti / Flash | 26. 07. 2016. u 08:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lijepa, ali turistima još nedovoljno poznata vijest u ove vruće dana svakako je proširenje ceste kroz Popovo polje.

Naime, proširenjem ulaza u Ravno prošle godine te trase kroz Popovo polje uoči pune turističke sezone, znatno je olakšan pristup Graničnom prijelazu Trebimlja-Čepikuće.

S obzirom na to da je s hrvatske strane praktično završeno uređenje graničnog prijelaza za turiste koji iz unutrašnjosti BiH putuju prema Jadranu, prema Pelješcu i Dubrovniku, ovaj granični prijelaz je spas.

Umjesto pretrpanih Doljana, gdje se zbog skeniranja putovnica i sličnih graničnih formalnosti s hrvatske strane, pa u dane vikenda isto tako prebukirane Ivanice, prijelaz Trebimlja-Čepikuće pravo je rješenje.

Za korištenje tog graničnog prijelaza najpogodnije je odvajanje na Buni južno od Mostara, a zatim preko Stoca i Ljubinja nastaviti magistralom prema Trebinju, do skretanja za Ravno, piše Vecernji.ba. Slijedi proširena cesta preko Popova polja, istina jedan dio kolničke trase nije asfaltiran, ali kako intenzitet prometa nije jak, taj kilometar brzo se i lako prijeđe, a onda nova prometnica do prijelaza Trebimlja-Čepikuće.

Da ovaj granični prijelaz bude idealan za putnike, preostaje rješenje još dva, tri problema, a to su tridesetak metara dugački most preko Trebišnjice u Popovu polju, uređenje graničnog prijelaza s bh. strane, te tri kilometra spojne ceste na magistralu.

S obzirom da su radovi na toj dionici u tijeku, za očekivati je da će u skoroj budućnosti ovaj prijelaz biti puno frekventniji jer predstavlja najbližu te najbržu vezu s Pelješcem.

Na području općine Ravno, za sada, nema benzinskih crpki. Kako je mali broj crpki i na području općina Stolac i Ljubinje, gorivom se najbolje opskrbiti na području Mostara, odnosno jadranske magistrale i nastaviti putovati bez većih zastoja i problema.

Kopirati
Drag cursor here to close