Priopćenjem na priopćenje

Iz SKB Mostar oštro reagirali na tvrdnje Doma zdravlja Livno; naš liječnik je ispravno postupio

''Oštro odbijamo sve tvrdnje i impliciranje kojim se u negativnom kontekstu spominje ime mr. sc. Siniše Skočibušića, infektologa iz SKB Mostar'', navodi se u priopćenju.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2020. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon današnjeg priopćenja Doma zdravlja Livno koji smo objavili na našim stranicama, oštro su reagirali iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na tvrdnje iznesene u ovome priopćenju.

U nastavku možete pročitati reagiranje SKB Mostar

''Oštro odbijamo sve tvrdnje i impliciranje kojim se u negativnom kontekstu spominje ime mr. sc. Siniše Skočibušića, infektologa iz SKB Mostar u tekstu ''Livno: Tužiteljica odbila obdukciju preminulog, Mostar odbio poslati testove'', objavljenom na portalu Bljesak.info  23.03.2020. godine.

Spomenuti liječnik je postupio ispravno, sukladno svim medicinskim pravilima i procedurama kao i dobroj kolegijalnoj praksi.

Usput na znanje, dr. Skočibušić je u vrijeme poziva bio dežurni liječnik te brinuo o pozitivnim COVID-19 bolesnicima u Izolacijskom bloku SKB Mostar te pomagao u brojnim aktivnostima koje se poduzimaju glede liječenja pozitivnih COVID-19 bolesnika. 

Stoga, uvažavajući važnost istinitog medijskog izvješćivanja, molimo da ovaj demanti objavite na Vašem portalu, a također tražimo i javnu ispriku Ustanove koja je poslala medijima priopćenje sa netočnim tvrdnjama koje obiluju negativnim implikacijama na rad SKB Mostar'', stoji na kraju priopćenja iz SKB Mostar koji potpisuje ravnatelj bolnice dr. Ante Kvesić.

Podsjećamo kako su danas reagirali iz Doma zdravlja na smrtni slučaj mladića u Livnu gdje su objasnili tijek događaja oko nesretnog slučaja koji je prije par dana potresao ovaj grad.

Sporni dio priopćenja na koji se odnosi reagiranje iz SKB Mostar je:

''S obzirom da HBŽ ne posjeduje briseve na COVID-19, ravnateljica Doma zdravlja je predlagala hitno slanje vozila u Mostar po briseve. Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ telefonski je kontaktirala dr. Skočibušića, infektologa u SKB Mostar, koji joj je telefonski priopćio da nam se ne mogu izdati brisevi jer to nije sukladno njihovom protokolu!''
Kopirati
Drag cursor here to close