Uz pljesak

Iz HSP-a BiH isključen Zvonko Jurišić

Vijesti / Flash | 22. 05. 2016. u 14:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz HSP-a su na današnjoj drugoj izvanrednoj sjednici isključeni Zvonko Jurišić i Vinko Jakić.

Inače danas je u Ljubuškom, u salonu Bakus održan šesti po redu, a drugi izvanredni Sabor Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Od 230 pozvanih Saboru je nazočilo 183 sabornika iz 27 podružnica.

Predsjednik HSP BiH Stanko Primorac se u pozdravnom govoru osvrnuo na donedavnu tradiciju podjela unutar pravaškog tijela i istaknuo kako neće dopustiti sramoćenje pravaške politike kojoj osnovni temelj mora biti moralnost, što do sada nije uvijek bio slučaj. Primorac je izvijestio sabornike i kako je HSP BiH prijavio sudjelovanje na predstojećim lokalnim izborima za 32 općine i 6 kandidata za načelnika/gradonačelnika.

U radnom dijelu Sabora su donošena odluke o radnim tijelima, usvojen je poslovnik te je usvojen novi statut Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Za predsjednika je, ponovno izabran Stanko Primorac, za predsjednika Glavnog stana Berislav Elez, a za dopredsjednike HSP BiH Viktor Kvesić, Lazo Raič, Željko Stipić. Za glavnog tajnika je izabran Petar Milić. Sve odluke su prošle jednoglasno.

Iz stranke su isključeni Zvonko Jurišić i Vinko Jakić, Zvonko Jurišić s jednim suzdržanim glasom a Vinko Jakić jednoglasno. I prije glasovanja ova točka dnevnog reda je pozdravljena gromoglasnim pljeskom velike većine sabornika.

Kopirati
Drag cursor here to close