Slobodno ...

Iz Gradske uprave pozivaju donatora da izgradi tehnološki park u Mostaru

Vijesti / Flash | 29. 12. 2016. u 12:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oglasili su se iz Gradske uprave Mostara povodom namjere Igora Krezića, mostarskog gospodarstvenika i poduzetnika koji želi da njegova tvrtka Stark napravi tehnološki park za građane o vlastitom trošku.

Kako su nam rekli iz Gradske uprave Mostara, do sada su već četiri parka u gradu napravljena ili obnovljena na sličan način i kako ne vide nikakvih prepreka da i u ovom slučaju dođe do realizacije petog parka.

Kao donatori u obnovi pojedinih manjih parkova do sada su se iskazali Radio Stari Grad iz Sarajeva, tvrtka Telemach i mnogobrojni donatori koji su sudjelovali u obnovi parka Zrinjevac.

Iz Uprave navode kako potencijalni donatori trebaju samo uputiti službeni zahtjev Gradu Mostaru (web stranica s kontaktima Grada Mostara) kako bi se isti predao na protokol Grada. Može se poslati i elektronski (mail adresa Grada Mostara) preko jednoga od mailova navedenih na službenoj stranici Grada, nakon čega zahtjev ide na Protokol.

Nakon zaprimljenog zahtjeva i Odluke Gradonačelnika, zahtjev se šalje u Odjel za urbanizam Grada Mostara kako bi dobili i službeno odobrenje za postavljanje tehnoloških stvari na  utvrđenoj lokaciji, navode iz Gradske uprave Mostara.

Neslužbeno doznajemo kako su iz Grada Mostara zvali tvrtku Stark odmah nakon što smo objavili apel potencijalnog donatora upućen preko Facebooka da netko napokon odgovori na ponudu. Ovaj put su iz Grada Mostara, nakon obećanja od strane tajnice Igora Krezića kako će ih njezin direktor kontaktirali, ostali uskraćeni za poziv.

Podsjećamo kako je potencijalni donator na Facebooku napisao kako bi djelatnici tvornice metala Stark donirali stanovnicima Mostara "Tech park" (rasvjetu, televizije, GoogleHome sustav, internet, klupe itd.) te potpuno samostalno obnovili park, posadili drveća i sve ostalo.

Ono što im treba od grada je lokacija i odobrenje da to urade. Na kraju je Krezić napisao kako želi neki kontakt email Gradske uprave Mostara, ''jer želimo komunicirati samo elektroničkim putem (kliknuti na crvena slova za mail adresu donatora)''.

Naknadno kako doznaje Bljesak.info iz tvrtke Stark kontakt je, nakon par neuspješnih pokušaja, ipak uspostavljen.

Nadati se kako će uslijediti brza reakcija gradskih vlasti te izgradnja parka na obostrano zadovoljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close