GSS Mostar

Iz duboke jame spašen Cigo

Sa manjim povredama pas Cigo je transportiran do veterinara na dalji tretman.
Vijesti / Flash | 01. 09. 2021. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

U utorak poslijepodne GSS Mostar odazvao se pozivu lovaca i pokrenuo akciju potrage i spašavanja psa koji je upao u jamu duboku 20-ak metara u mjestu Rabina. Na intervenciju su izašla četiri spasioca i uspješno izvukla psa iz jame. Sa manjim povredama pas Cigo je transportiran do veterinara na dalji tretman.

Gorska služba spašavanja-Stanica Mostar (GSS- Stanica Mostar) dobrovoljna je, neprofitna organizacija specijalizirana za spašavanje u planinama, stijenama, speleološkim objektima, prirodnim nepogodama i drugim nepristupačnim mjestima kada pri spašavanju treba primijeniti posebno stručno znanje i upotrijebiti posebnu, namjensku, opremu.

To uključuje nesreće u planinskim područjima, stijenama, speleološkim objektima, strmim i teško prohodnim terenima, nesreće koje se dogode u posebno teškim vremenskim prilikama (snijeg, hladnoća, led, magla i sl.). Osim spašavanja i pružanja prve pomoći unesrećenima na nepristupačnim mjestima, važna aktivnost Gorske službe spašavanja je edukacija i prevencija, dakle sprečavanje i izbjegavanje nesreća.

 

Kopirati
Drag cursor here to close