poruka

Iz Bundestaga upozorili: Potrebna brža provođenja reformi u BiH

Vijesti / Flash | 24. 10. 2016. u 17:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić, njegov zamjenik Bariša Čolak i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović razgovarali su danas u Sarajevu sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta (Bundestaga) Savezne Republike Njemačke o aktualnom političkom trenutku i procesu europskih i euroatlantskih integracija naše zemlje.

Ističući dugogodišnje prijateljstvo sa BiH, kao i podršku koju pružaju našoj zemlji u političkom i institucionalnom pogledu, članovi Grupe prijateljstva njemačkog Bundestaga upozorili su na potrebu bržeg provođenja reformi i snažnijeg koračanja BiH ka Europskoj uniji (EU) i NATO-u.

Prema riječima zastupnika njemačkog Bundestaga, u zemljama EU, suočenim sa terorističkim napadima i posljedicama migracijske krize, raste broj euroskeptika i protivnika procesa proširenja. Njemačka nije među tim zemljama, naglasili su članovi Grupe prijateljstva Bundestaga, ali i naglasili da političari u BiH moraju po strani ostaviti etničke i nacionalne podjele i okrenuti se stvarnim problemima građana, počevši od pitanja nezaposlenosti do pitanja reforme pravosuđa i borbe protiv kriminala i korupcije.

Članovi Kolegijuma oba doma PSBiH zahvalili su se zastupnicima njemačkog Bundestaga na snažnoj podršci koju su pružili njemačko – britanskoj inicijativi koja je dovela do novog pristupa EU našoj zemlji i koja je, nakon dugogodišnjeg zastoja, vratila BiH na europski kolosijek.

Članovi rukovodstva oba doma PSBiH izrazili su uvjerenje da će BiH, nakon okončanja lokalnih izbora, naredne dvije godine iskoristiti kako bi ubrzala reformske procese, ispunila upitnik Europske komisije na najbolji mogući način, dobila status kandidata i otvorila proces pregovora za ulazak u EU.

Naglašavajući da proces europskih i euroatlantskih integracija BiH nema alternativu, najviši predstavnici PSBiH pozvali su zastupnike njemačkog Bundestaga da nastave da pomažu našu zemlju i lobiraju za njenu europsku budućnost, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close