Sisak

Zbog ilegalnog krivolova usmjerio pušku u policajca

Nakon što su mu policajci naredili da stane, usmjerio je pušku prema jednom od njih, no nakon više izdanih zapovjedi odbacio je oružje.
Vijesti / Flash | 24. 10. 2019. u 16:40 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naoružan poluautomatskom puškom 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, ilegalno je iz svoje zemlje ušao u Hrvatsku radi krivolova, u kojemu su ga u srijedu ujutro zatekli i uhitili sisačko-moslovački policajci.

Iz policije su u četvrtak izvijestili kako su krivolovca zatekli u šumi na glinskom području u mjestu Bojna, na otvorenom lovištu jednog zagrebačkog fakulteta nedaleko državne granice s BiH, piše Hina.

Nakon što su mu policajci naredili da stane, usmjerio je pušku prema jednom od njih, no nakon više izdanih zapovjedi odbacio je oružje, pa je uhićen i odveden u policijsku postaju.

Istragom je utvrđeno da je nezakonito pješice prešao granicu izvan mjesta određenog za prelazak, te da je posjedovao neregistrirano oružje. Uz kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi, protuzakonitog lova i ribolova te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, predan je pritvorskom nadzorniku.

Očekuje ga i prekršajna kazna zbog kršenja Zakona o Schenegenskim granicama i Zakona o strancima, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close