Funkcioniranje vlasti

Ivanić: Ušli smo u novu krizu i vratili BiH 20 godina unatrag

Vijesti / Flash | 14. 02. 2017. u 12:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovakva situacija znači ulazak u novu krizu u BiH i vraća BiH unazad 15 ili 20 godina, a to je štetno za BiH'', poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ističući da je da je tražio sjednicu Predsjedništva BiH, ali nije bilo suglasnosti za održavanje te sjednice

Mladen Ivanić ponovio je danas novinarima u Sarajevu da bez sastanka članova Predsjedništva BiH ne može biti revizije presude BiH protiv Republike Srbije.

Podsjetio je da su i on i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak poslali pismo Međunarodnom sudu pravde u Haagu u kojem su naglasili da oko ovog pitanja nema saglasnosti među članovima Predsjedništva BiH te da bi podnošenje zahtjeva za reviziju bilo suprotno Ustavu BiH.

''Odluka će biti donesena u petak kada će razgovarati predstavnici nevladinih organizacija, a ne predstavnici bh. institucija'', stav je Ivanića, pojašnjavajući da jedan član Predsjedništva ne može podnijeti takvu tužbu.

Istaknuo je i da je agentu Sakibu Softiću istekao mandat što je kazao otvoreno i Softiću te zbog toga on ne može podnijeti zahtjev za reviziju presude protiv Srbije, odnosno on nema legitimitet da predstavlja BiH u postupku pokretanja revizije tužbe protiv Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close