Staje na loptu

Ivanić: Sporazum o mehanizmu koordinacije se može promijeniti

Vijesti / Flash | 04. 08. 2016. u 17:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Što se tiče prijedloga da se dopuni dogovor Izetbegović-Dodik ja nemam zaista ništa protiv jer smatram inače da je cijela ta priča oko mehanizma koordinacije bila nepotrebno politizirana. Nitko nikoga ne može natjerati da donese zakon ako on to ne želi. Meni je naravno potpuno prihvatljivo da i županije imaju svoju ulogu u dijelu gdje imaju nadležnosti ustavne jer im to niko ne može ni oduzeti", kazao je za N1 srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

"I mislim da se u tom dijelu sasvim sigurno može promijeniti sporazum o mehanizmu koordinacije. Smatram to dobrim i mislim da smo sve to mogli uraditi i kroz institucionalne dogovore ako je bilo dobre želje i volje i da uopće do ove krize nije trebalo ni da dođe", rekao je Ivanić.

Ivanić je kazao da ni on ni Dragan Čović nisu znali za nedjeljni sastanak između Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića u restoranu u Istočnom Sarajevu već da se o tome samo naslućivalo.

"Mogli su nas barem o tome informirati da ne saznajemo iz medija, ali što je bilo – bilo je. Ne treba biti previše sujetan i ako će se stvari smiriti sa uključivanjem županija u onim područjima gdje je njihova ustavna nadležnost, što je potpuno logično, ne vidim potrebu da se od ove situacije više pravi kriza.

To se sve može dogovoriti ako postoji politički dogovor i prije rujna. Ako ovo uradimo što se naslućuje da bi trebalo biti završeno onda u rujnu sasvim sigurno možemo dobiti pozitivan odgovor Europske unije jer nema više otvorenih nerješenih pitanja", dodao je Ivanić.

Kopirati
Drag cursor here to close