'Strogo povjerljivo'

Ivanić s odobrenjem angažirao postrojbu za Dan RS

Vijesti / Flash | 09. 02. 2017. u 12:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Angažmanom Oružanih snaga BiH u Banjaluci 9. siječnja ispoštovana je odluka Ministarstva obrane i zapovijed Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH. To se navodi u izveštaju tog resora.

Vojnici, kako je konstatirano, nisu sudjelovali u paradi, već kao pratnja predsjedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću.

U dokumentu, koji je strogo zabranjen za javnost, piše kako je Ivanić iz Ministarstva obrane dobio odobrenu prijavu za angažiranje postrojbe za odavanje počasti, koja je potom proslijeđena u Zajedničkom stožeru Oružanih snaga BiH, saznaje Euroblic, a prenosi Tanjug.

"Odavanje počasti je urađeno u koordinaciji protokola Predsjedništva BiH i nositelja aktivnosti, odnosno Šeste pešadijske brigade", navedeno je u izveštaju.

Ističe se kako su uočene neprecizne procedure u pravilnicima koji reguliraju ovu oblast, te se sugerira da trebaju biti izmenjeni podzakonski akti.

Spominje se i neadekvatna korodinacija u zapovijedanju Oružanim snagama BiH, kao i različita tumačenja zapovijedanja.

Zaključeno je kako sve što se događalo u vezi sa obilježavanjem 9. siječnja nije dovelo do narušavanja jedinstva i borbene gotovosti Oružanih snaga BiH.

Ovaj dokument je prosleđen Predsjedništvu BiH kao vrhovnom zapovjednom tijelu telu, koje će se o njemu izjasniti na nekoj od narednih sjednica.

Kopirati
Drag cursor here to close