Dan Republike Srpske

Ivanić: BiH se nasilnim tjeranjem sve više ruši

Vijesti / Flash | 18. 09. 2016. u 13:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tko god misli da će na silu tjerati srpski narod da odustane od datuma i događaja koji su njemu bitni, strašno griješi i daje najveći doprinos tome'', rekao je danas član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić.

On je novinarima u Kozarskoj Dubici rekao da ''nasilnim tjeranjem, BiH se sve više ruši''.

Nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda BiH kojom je potvrđena odluka o neustavnosti 9. siječnja kao Dana RS-a i izrečena mjera zabrane referenduma, Ivanić kaže da će institucije RS-a morati zauzeti neki stav o toj odluci, a da će on poštovati odluku Narodne skupštine RS-a o referendumu i, ako ostane ovako kako jeste, izaći na referendum 25. rujna.

Tvrdi da će 9. siječanj ostati ''dovoljno velik i snažan praznik jer će srpski narod taj dan, kad sve ovo jednog dana bude prošlo, slaviti sa još većom snagom i uvjerenjem''.

To je ono, dodaje, što zna i zato je potpuno miran.

Ponovio je i stav da je, nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda BiH, kako je i pretpostavljao, došlo do pogoršavanja političkih prilika u BiH.

''Mi smo sad u zaista jednom vrlo složenom političkom trenutku i moja je obaveza da djelujemo da se sigurnosni aspekt cijele situacije drži pod kontrolom'', rekao je Ivanić.

Kopirati
Drag cursor here to close