Kazneno djelo

Istražitelju Tužiteljstva BiH potvrđena 30-mjesečna zatvorska kazna

Vijesti / Flash | 18. 08. 2017. u 14:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelaciono vijeće Državnog suda potvrdilo je prvostupanjsku presudu kojom je Mujo Smajlović osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog zloupotrebe položaja ili ovlasti koju je počinio kao istražitelj Tužiteljstva BiH.

U Sudu BiH su potvrdili da je žalba Obrane odbijena kao neosnovana, te je potvrđena prvostupanjska presuda od 18. siječnja ove godine.

Smajlović je proglašen krivim što je od 2012. do početka 2015. godine prekoračio granice ovlaštenja te bez odobrenja i suglasnosti tužitelja, ostvarivao kontakte sa osobama protiv kojih su se vodili ili se još vode postupci u Tužiteljstvu BiH.

Tim osobama, prema presudi, obećavao je razne pogodnosti u kaznenim postupcima i na taj način pribavio nezakonitu materijalnu korist. Pored zatvorske kazne, Smajloviću je izrečena petogodišnja zabrana vršenja poziva, dužnosti ili djelatnosti, a od njega je oduzeta imovinska korist pribavljena kaznenim djelom u iznisu od 10.000 eura.

Obrana je u žalbi zatražila da se prvostupanjska odluka ukine i Smajloviću sudi ponovno, dok je Državno tužiteljstvo zatražilo da se prvostupanjska presuda potvrdi, piše BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close