Darko Ćulum

Istragu o Dragičeviću vodi tužiteljstvo, napad na ''Agram'' nije terorizam

Tvrdi da više neće da komentirati istragu o ubojstvu Davida Dragičevića, jer se, kaže, neke riječi pogrešno prenose.
Vijesti / Flash | 02. 04. 2018. u 15:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je u ponedjeljak da banjalučko Okružno javno tužiteljstvo i tim policijskih inspektora rade na slučaju Davida Dragičevića.

''Razgovarao sam s tužiteljem i rekao sam da ću dati 100, 200, 300, 500 policajaca na raspolaganje, ako treba, da se ovo rasvijetli do kraja'', izjavio je Ćulum novinarima u Banja Luci ističući da će istragom rukovoditi tužitelj i priopćavati što treba za javnost.

Naveo je da nalaz prve obdukcije vještak dostavlja tužiteljstvu, a ne policiji.

''Ja sam, neslužbeno, za drugi nalaz rekao da treba biti dostavljen obitelji. A taj drugi nalaz će vjerojatno završiti u tužiteljstvu'', ustvrdio je Ćulum na tvrdnje obitelji da nisu dobili ni prvi ni drugi obdukcijski nalaz.

Potvrdio je da su najmanje tri puta saslušani vlasnici kuće koja je bila predmet pljačke u noći u kojoj je nestao David Dragičević, a ukradeni predmeti, po tvrdnjama policije, pronađeni kod njega. Izvršeno je, kaže, i njihovo poligrafiranje, a nema informaciju da su u kući pronađeni tragovi Dragićevića, čije tijelo je 24. ožujka izvučeno iz ušća Crkvine u Vrbas u Banja Luci.

Tvrdi da više neće da komentirati tu istragu, jer se, kaže, neke riječi pogrešno prenose.

Entitetski direktor policije smatra i da se sigurnosna situaciju u Banja Luci ne može cijeniti na osnovu jednog ili dva događaja, ističući da svi parametri govore da je stanje dobro.

''Vidite što se događa u našem okruženju i koliko ima ubojstava'', rekao je on ističući da se ''skreće pozornost s drugih opasnih stvari - terorizma i daljnje radikalizacije koja ovdje postoji''.

U tijeku je, dodao je, istraga o ispaljenoj zolji na poslovnu zgradu Koncerna ''Agram'', ali da zasad ništa ne upućuje da se radi o terorizmu.

Potvrdio je da će u četvrtak, 4. travnja, na Dan policije RS, biti otvoren Centar za policjsku obuku u Zalužanima.

Kopirati
Drag cursor here to close