Kome plješćemo s balkona?

Istraga: Zašto liječnici bježe na bolovanje?

Provjere će biti usmjerene i k onim liječnicima koji su davali lažna bolovanja ili su čak i sami sebi odobravali odlazak na bolovanje.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2020. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo ispitat će sva bolovanja zdravstvenih radnika u medicinskim ustanovama u ovom kantonu, potvrdio je resorni ministar Rusmir Mesihović.

Mesihović je za Dnevni avaz rekao kako je iz medija saznao da je u jeku pandemije virusa korona veliki broj liječnika i ostalih medicinskih radnika otvorio bolovanje, te naglasio da će sve biti provjereno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, prenijela je Srna.

List podsjeća da je oko 700 medicinskih radnika otvorilo bolovanje, od kojih samo u Kliničkom univerzitetskom centru Sarajevo oko 300.

Navedeno je da je posebno alarmantna činjenica da je čak 101 liječnik primarne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja u Sarajevu u ožujku otišao na bolovanje, i to u jeku epidemije virusa korona.

Bolovanje u istoj ustanovi u istom razdoblju uzelo je i 148 medicinskih radnika.

Provjere će, kako se navodi, biti usmjerene i k onim liječnicima koji su davali lažna bolovanja ili su čak i sami sebi odobravali odlazak na bolovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close