'Manjakva' istraga

Istraga o ubojstvu sarajevskih policajaca krenula ispočetka

Prema informacijama "Avaza" od izvora bliskih istrazi, ponovo je formiran tim koji ima zadatak da sve opet "pročešlja" i provjeri sve tragove.
Vijesti / Flash | 12. 10. 2019. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo pokrenulo je ispočetka istragu ubojstva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajeskom naselju Alipašino polje, čije ubojice ni skoro godinu dana od likvidacije nisu otkrivene, piše "Avaz".

Isti izvor navodi da policija ni nakon godinu dana nije pronašla vozilo kojim su se 26. listopada 2018. godine na mjesto ubojstva dovezle ubojice, kao ni pušku iz koje su Šehović i Vujinović brutalno likvidirani.

Prema informacijama "Avaza" od izvora bliskih istrazi, ponovo je formiran tim koji ima zadatak da sve opet "pročešlja" i provjeri sve tragove.

U ovaj tim ponovo su uključeni dva kantonalna tužitelja, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Agencije za istrage i zaštitu BiH, a formiran je i istražni centar u zgradi Tužiteljstva u kojem se prikupljaju svi podaci.

"Avaz" navodi da to znači da Tužiteljstvo nema nijedan čvrst dokaz, te da je evidentno da su tužitelji i istražitelji, iako je istraga intenzivirana, bili na početku na pogrešnom tragu i da je skoro godinu dana provjera, vještačenja i saslušanja svjedoka bila skoro uzaludna.

Potrošeno je na desetine tisuća maraka na razna vještačenja i provjere, a nije pronađen ni crni "seat leon", za kojim je policija počela potragu tek nakon četiri dana, a u početku je tragala za crnim "golfom pet", što pokazuje da je istraga bila "manjkava".

Do sada nije utvrđeno ni šta je bilo sa automobilom marke "rekston" s blinkerima, koji su građani vidjeli na licu mjesta.

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo u pritvoru je zbog ubojstva policajaca više od devet mjeseci držalo Srećka Trifkovića, Miloša Obradova, Nedeljka Lizdeka i Stefana Samardžiju sa Pala.

Oni su skoro svi pušteni iz pritvora, a preuzela ih je Policija Republike Srpske, koja ih sumnjiči za ubojstva u Banja Luci i druga kaznena djela za koja su priznali krivicu.

Kopirati
Drag cursor here to close