Pritisak pandemije

Istočna Hercegovina suočava se s najtežim razdobljem od početka pandemije

U gradskom štabu za izvanredne situacije traže rješenje- kako umanjiti pritisak na bolnicu i Dom zdravlja u Trebinju.
Vijesti / Flash | 06. 04. 2021. u 19:44 Bljesak.info
Epidemiološka situacija u istočnoj Hercegovini i dalje teška

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Epidemiološka situacija u istočnoj Hercegovini i dalje je teška. U Gacku je od 45 testiranih, njih 38 pozitivno na koronavirus. U bolnice se primaju pacijenti s teškom kliničkom slikom. U trebinjskoj bolnici trenutno je hospitalizirano više od 100 oboljelih.

Iz gradskog kriznog štaba najavili su otvaranje dnevne bolnice. Zbog pogoršane epidemiološke situacije učenici u Trebinju i Gacku nastavu će i dalje pratiti online.

U trebinjskoj bolnici na liječenu je 101 oboljeli od Covid-a 19. Mjesta na covid odjelu ima, ali su problem bila mjesta s kisikom, pa su u bolnici bili primorani da buše zidove kako bi doveli kiisik do svakog kreveta.

„Hospitalizirano je 101 osoba, od kojih 79 s teškom kliničkom slikom, tri osobe su na invazivnoj i 3 na neinvazivnom respiratoru, nažalost u posljednja 24 sata bilježimo i dva smrtna ishoda“, kazala je Nikolina Mučibabić, glasnogovornica Bolnice Trebinje.

U gradskom štabu za izvanredne situacije traže rješenje- kako umanjiti pritisak na bolnicu i Dom zdravlja u Trebinju. Odlučili su da se u Đačkom domu otvori dnevna bolnica, a najavljeno je i otvaranje dvije dnevne covid ambulante.

Stevan Bekan, načelnik Stožera za izvanredne situacije Trebinje ističe: „Ono što smo na Štabu razgovarali je najvažnije da zajednički održe sastanak Bolnica i Dom zdravlja i usuglase način kako bi se u Gorici i Tini otvorile dnevne ambulante i rasteretio rad obiteljske medicine i bolnice Trebinje“.

Učenici u Trebinju i Gacku i dalje će nastavu pohađati online, jer epidemiološka situacija na istoku Hercegovine i dalje je nepovoljna.

Epidemiolozi i članovi štabova za izvanredne situacije stanovnike Istočne Hercegovine pozivaju na poštivanje epidemioloških mjera jer ovo je najteži period za ovaj dio zemlje od početka pandemije, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close