Optužbe

Svijeće pred sudom u Mostaru: Federalno tužiteljstvo preuzelo slučaj navodnog zlostavljanja

Iz Federalnog tužiteljstva zatražili su od županijskog tužiteljstva u HNŽ-u dostavljanje kompletnog spisa iz ovog predmeta na uvid.
Vijesti / Flash | 09. 05. 2019. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno tužiteljstvo prihvatilo je prigovor na obustavu istrage od strane Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije za kazneno djelo ”Bludne radnje” protiv oca iz Mostara koji je bio pod istragom zbog navodnog seksualnog zlostavljanja svog maloljetnog djeteta i poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Potvrđeno je ovo za Dnevni list iz Odvjetničkog ureda Nade Dalipagić i Jelene Dalipagić-Crnjac koji zastupa majku djeteta.

Iz Federalnog tužiteljstva zatražili su od županijskog tužiteljstva u HNŽ-u dostavljanje kompletnog spisa iz ovog predmeta na uvid. Iz HNŽ-a su predmet dostavili 3. svibnja.

Podsjećamo, Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije donijelo je odluku da nema elemenata za kazneno gonjenje i obustavilo istragu za kazneno djelo ‘Bludne radnje’ protiv oca. Isto Tužiteljstvo odbilo je i prigovor o obustavi istrage. Iz mostarskog Centra za socijalni rad također su odbacili sve optužbe na njihov račun od strane majke.

Prije dva dana Općinski sud u Mostaru ocu je ukinuo zaštitnu mjeru zabrane – približavanja djeci, iako federalno Tužiteljstvo još nije bilo donijelo odluku u ovom slučaju.

Općinski sud Mostar donio je odluku o ukidanju zabrane po zahtjevu oca dvije djevojčice, odnosno odvjetničkog ureda koji ga zastupa – Josip Muselimović, Zdravko Rajić i Ana Primorac. Oni su polovinom travnja zatražili ukidanje zaštitnih mjera koje je ranije donio ovaj sud, a kojima je bilo zabranjeno približavanje djevojčicama u svakoj prilici i na svakom mjestu i to na udaljenosti ne manjoj od 50 metara.

Povodom ovog slučaja, nakon prijašnjih prosvjednih šetnji, mostarske mame u znak simbolične podrške, , u večernjim satima“preko puta zgrade tužiteljstva (suda) u Mostaru” zapalile su svijeće.

Podsjećamo,ranije su zbog slučaja navodno navodnog zlostavljanja djece i  teških optužbi na račun institucija u Mostaru iznesenih od strane majke, održane i dvije prosvjedne šetnje.

Naime, u anonimnim pismima u  Facebook grupi ”Mostarske mame”, a koja su se kasnije proširile društvenim mrežama, jedna majka iz Mostara pod profilom ”Molitva majke”  iznijela je potresne detalje o navodnom zlostavljanju djece od strane oca i teške optužbe na račun institucija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close