Podignuta optužnica

Islamović optužen za zločin u Bosanskom Brodu

Podignuta optužnica protiv pripadnika HVO-a za zločin protiv srpskih civila
Vijesti / Flash | 27. 12. 2017. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Ilustracija

Državno tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Alminka Islamovića zbog zločina protiv civila srpske nacionalnosti na području Bosanskog Broda.

“Islamović se tereti da je sudjelovao u nezakonitom zatvaranju civila srpske nacionalnosti, njihovom ubijanju, fizičkom i psihičkom zlostavljanju, pljačkanju i paljenju imovine te uništavanju kulturnih, povijesnih i religijskih spomenika na području općine Bosanski Brod'', navedeno je iz Tužiteljstva BiH.

Islamović se tereti da je zločin počinio u razdoblju od ožujka do listopada 1992. godine, kada je obavljao funkciju zapovjednika Vojne policije u sklopu 101. postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Bosanskom Brodu.

''U optužnici se navodi da su žrtve mučene, zlostavljane i premlaćivane u podrumskim prostorijama stare zgrade Stanice policije Bosanski Brod koje su korištene kao zarobljenički objekti u kojima su bespravno bili zatvoreni civili srpske nacionalnosti, pa je ubijeno ili je od posljedica premlaćivanja preminulo više zatvorenika'', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close