potvrdili

ISIL potvrdio da je napad u San Bernardinu njihovo djelo

Vijesti / Flash | 05. 12. 2015. u 16:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Islamska država" potvrdila je danas u online radio emisiji da je dvoje sljedbenika militantne grupe ISIL izvršilo napad u srijedu, 2. prosinca, na centar za osobe s invaliditetom u Kaliforniji u kojem je ubijeno 14 ljudi.

"Dvoje sljedbenika 'Islamske države' napalo je prije nekoliko dana centar u San Bernadinu u Kaliforniji", objavljeno je danas u radijskoj emisiji Al-Bahan.

Novinska agencija Amak koja podržava "Islamsku državu" objavila je jučer da su napadači bili sljedbenici "Islamske države", prenosi Reuters.

Izvori iz vlade SAD-a su rekli da nema dokaza da je za napad odgovorna ova militantna grupa, niti da je ta organizacija uopšte znala tko su napadači.

Podsjetimo, Syed Rizwan Farook (28) i njegova supruga Tashfeen Malik (27) otvorili su u srijedu vatru na goste zabave u centru za socijalnu zaštitu u San Bernardinu, pri čemu je poginulo 14, a povrijeđena 21 osoba. Napadači su ubijeni u obračunu s policijom nekoliko sati kasnije.

FBI je objavio ranije da je pucnjava koja se dogodila u srijedu, inače najpogubnija u zemlji u protekle tri godine, tretira kao "teroristički akt", ali još nema dokaza da je par bio dio neke mreže, navodi francuska agencija.

Odvjetnici obitelji Farooka i Tashfeen navode da su njegovu obitelj četiri sata ispitivali agenti FBI pokušavajući utvrditi što je dovelo do krvoprolića.

Direktor FBI James Kommni je jučer izjavio da su, prema dosadašnjim saznanjima u istrazi, dvoje osumnjičenih za pucnjavu u San Bernardinu pokazivali "znakove radikalizacije", ali nisu bili dio šire mreže, napomenuvši da ima "puno dokaza koji nemaju smisla".

Kopirati
Drag cursor here to close