Jahja Vuković

ISIL-ovcu optuženom za terorizam Sud ukinio pritvor

Vuković je, prema rješenju Suda, dužan jednom tjedno javljati se policijskoj postaji u Maglaju, na čijem mu je području dopušteno kretanje.
Vijesti / Flash | 22. 03. 2021. u 21:52 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Jahja Vuković

Državni sud ukinuo je pritvor Jahji Vukoviću, kojem se sudi za boravak i sudjelovanje u borbama na sirijskom ratištu te mu odredio mjere zabrane napuštanja boravišta.

“Optuženom se zabranjuje putovanje izvan Bosne i Hercegovine, a u cilju izvršenja ove zabrane, od istog se privremeno oduzimaju važeće putne isprave, koje će optuženi bez odlaganja dostaviti Sudu, uz zabranu izdavanja novih putnih isprava te se zabranjuje prelazak državne granice uz korištenje osobne karte”, navodi se u priopćenju.

Vuković je, prema rješenju Suda, dužan jednom tjedno javljati se policijskoj postaji u Maglaju, na čijem mu je području dopušteno kretanje, prenosi BIRN.

Iz Suda su priopćili da će ove mjere zabrane trajati dok za njima postoji potreba, a najduže do pravomoćnosti presude ako optuženom ne bude izrečena kazna zatvora i najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne ako optuženom bude izrečena kazna zatvora, odnosno do drugačije odluke Suda.

Kopirati
Drag cursor here to close