Potjernice za zločine u Čeliću i Vlasenici

Interpol raspisao tjeralicu za ženom koja je strijeljala 37 muškaraca u ratu

Tijela su pronađena i ekshumirana 2000. na istom mjestu gdje su žrtve strijeljane. Aćimović je, prema ranijem priopćenju državljanka Bosne i Hercegovine i Srbije, gdje je i nastanjena.
Vijesti / Flash | 09. 05. 2019. u 15:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interpol je raspisao potjernicu za Višnjom Aćimović, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Vlasenici, kao i za Nedžadom Kahrimanovićem zbog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog na području Čelića. 

Sud BiH je u travnju 2017. godine potvrdio optužnicu protiv Višnje Aćimović zbog optužbe da je zajedno s više naoružanih pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) sudjelovala u ubojstvima 37 muškaraca bošnjačke nacionalnosti počinjenim početkom lipnja 1992. na lokalitetu Mračni dol, u neposrednoj blizini logora Sušica. 

Kako stoji u optužnici, muškarci su na to mjesto dovezeni autobusom iz zatvora koji se nalazio iza zgrade Suda u Vlasenici. 

Prema Tužiteljstvu BiH, Aćimović je iz vatrenog oružja strijeljala muškarce koji su bili svega nekoliko metara udaljeni od autobusa. 

Tijela su pronađena i ekshumirana 2000. na istom mjestu gdje su žrtve strijeljane. Aćimović je, prema ranijem priopćenju državljanka Bosne i Hercegovine i Srbije, gdje je i nastanjena. 

Optužnicu protiv Nedžada Kahrimanovića Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je u rujnu 2014. godine. 

Kahrimanović je optužen da je, obavljajući dužnost zapovjednik satnije u sastavu Općinskog stožera Teritorijalne odbrane u Čeliću, ubio Bosiljku Stević u mjestu Brnjik. 

Na teret mu je stavljeno da je u rujnu 1992., s pištoljem u ruci, otišao pred kuću u kojoj je bila Bosiljka Stević, koju je vrijeđao te u nju ispalio nekoliko hitaca i ubio je. 

Prema ranijim podacima, Kahrimanović je nastanjen u Sjedinjenim Američkim Državama, javio je BIRN BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close