Bjegunac

Interpol raspisao potjernicu za Mladenom Džidićem

Potjernica je raspisana na zahtjev pravosudnih organa BiH jer se Džidić nalazi u bijegu.
Vijesti / Flash | 06. 02. 2019. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu potjernicu za Mladenom Džidićem, koji se 7. siječnja nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru, u kojem je služio 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića, piše Avaz.

Potjernica je raspisana na zahtjev pravosudnih organa BiH jer se Džidić nalazi u bijegu.

Prema detaljima iz potjernice, Džidić je rođen u Njemačkoj, u gradu Vupertalu, a ima i državljanstvo Hrvatske, Njemačke te naše države.

Podsjećamo, Uprava KPZ-a Mostar odmah je 7. siječnja obavijestila MUP Hercegovačko-neretvanske županije, iz kojeg su, potom, obavijestili sve nadležne instance, uključujući Graničnu policiju BiH.

Džidić je koncem svibnja 2010. godine pred Kantonalnim sudom u Mostaru zbog ubojstva Obradovića, počinjenog iz koristoljublja 13. listopada 2009., osuđen na 20 godina zatvora.

Vrhovni sud FBiH kasnije mu je preinačio kaznu na 17 godina zatvora. Teretio se da je Obradovića ubio hicima iz 7,65-kalibarskog pištolja u leđa, vrat i glavu, nakon čega je tijelo ubacio u bunar te ukrao njegovih 70.000 eura.

Džidić je, inače, 2012. iz zatvora u Zenici prebačen u Mostar. Javnosti je poznat i iz slučaja ''Turković''. Radi se o zatvoreniku čiji je razgovor iz zatvoreničke ćelije s Milenkom Lakićem Lakijem snimljen i korišten kao dokaz u procesu protiv Turkovića, koji je osuđen na 40 godina zatvora.

 

Kopirati
Drag cursor here to close