Zastoj u ekshumacijama

Institut za nestale ostao bez vozila za potragu

Vijesti / Flash | 07. 03. 2017. u 15:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Milutin Mišić rekao je Srni da će prioritet u njegovom radu u sljedećih osam mjeseci na ovoj funkciji biti deblokiranje proces traženja nestalih Srba u BiH, odnosno zastoj u ekshumacijama srpskih masovnih grobnica, te da budu napravljeni prioriteti i redoslijed.

Mišić, koji je 1. ožujka od Amora Mašovića preuzeo funkciju predsjedavajućeg Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH, upozorio je da Tužiteljstvo BiH ne odgovara na zahtjeve za ekshumacijama srpskih masovnih grobnica jer ne procesuira ni ratne zločine počinjene nad Srbima. "Prioriteti su ekshumacije srpskih masovnih grobnica na po dva lokaliteta na Ozrenu i Sarajevu, te na lokalitetima u Odžaku, Istočnom Sarajevu i Posavini", naveo je Mišić.

On je napomenuo da zbog opstrukcije u postojećem Kolegiju direktora Instituta za nestale osobe BiH nije završen proces javnih nabavki, a vozila ne mogu ići na teren zbog tehničke neispravnosti i neopremljenosti.

"Dosadašnji predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Amor Mašović 'osigurao' je da nam više od 50 posto vozila ne može izaći na put zbog tehničke neispravnosti i neregistriranja", rekao je Mišić.

On je dodao da se 9. ožujka zatvara natječaj koji je raspisao privremeni Upravni odbor Instituta za nestale osobe BiH za novi saziv članova Kolegija direktora Instituta, jer je sadašnjim članovima istekao mandat i nalaze se u tehničkom mandatu.

"Nadam se da će novi saziv kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH biti daleko uspješniji od nas i da će u procesu traženja nestalih osoba biti mnogo manje politike", istaknuo je Mišić. On je rekao da se na natječaj prijavio veliki broj kandidata, te da će komisija za 15 dana intervjuirati kandidate.

Kopirati
Drag cursor here to close