Odgovor države

Inspekcije češljaju paradžemate

Vijesti / Flash | 12. 05. 2016. u 13:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava za inspekcijske poslove u suradnji s općinskim inspekcijskim organima i policijskim službenicima Federalne uprave policije započela je kontrolu objekata u kojima se obavljaju alternativni, paralelni, organizirani oblici vjerskog djelovanja na području Federacije BiH, takozvanih paradžemata.

Kako je za Dnevni avaz rekao predstavnik Federalne uprave za inspekcijske poslove Edin Čengić, inspekcijske nadležnosti vrše se na lokalitetima u mjestu Stijena u općini Cazin, Brezičani u Donjem Vakufu, te u Ošve u općini Maglaj.

Podršku inspekcijskim aktivnostima inspektora Federalna uprava za inspekcijske poslove općinskih inspekcijskih organa i Federalne uprave policije, kako je rekao Čengić, pružaju Agencija za istrage i zaštitu BiH i Obavještajno-sigurnosna agencija.

Naveo je kako je riječ je o složenim inspekcijskim aktivnostima i uspostavljenoj međuagencijskog suradnji između nadležnih kontrolnih, sigurnosnih i obavještajnih agencija i institucija u BiH.

"Inspekcijske aktivnosti vrše se iz nadležnosti definiranih zakonom i podzakonskim propisima koje reguliraju građevine i zahvate iz općinske nadležnosti, iz nadležnosti definiranim Zakonom o slobodi vjere i pravnog položaja crkava i vjerskih zajednica u BiH, te u drugim propisima kojima je regulirano obavljanje djelatnosti koje su predmet kontrola", rekao je Čengić.

Kopirati
Drag cursor here to close