Kontrola

Inspekcija završila u svadbenim salonima

"Dosad je obavljeno ukupno 12 inspekcijskih kontrola svadbenih salona ili salona za posebne prilike", kazali su u Tržišnoj inspekciji.
Vijesti / Flash | 18. 11. 2019. u 09:19 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U inspekcijskoj kontroli svadbenih salona ili salona za posebne prilike, koja je počela 16. septembra u Banja Luci, do sada su izdata dva prekršajna naloga za utvrđivanje nepravilnosti, rekli su za "Nezavisne" u Tržišnoj inspekciji.

Prema njihovim riječima, prekršajni nalozi su izdati za neisticanje poslovnog imena, u iznosu od 1.000 KM, i neisticanje odgovarajućih cijena usluga, u visini od 600 KM.

"Dosad je obavljeno ukupno 12 inspekcijskih kontrola svadbenih salona ili salona za posebne prilike", kazali su u Tržišnoj inspekciji.

Dodali su da su za postojanje nepravilnosti propisane kazne po Zakonu o ugostiteljstvu za gospodarska društva u rasponu od 800 do 8.000 KM, dok su za samostalne poduzetnike propisane zakonske kazne u visini od 600 do 3.200 KM.

Zajedno sa Tržišnom inspekcijom, inspekcijske nadzore je vršila i Inspekcija rada, koja nije pronašla nepravilnosti.

Janko Kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove, rekao je da postoji mnogo ljudi koji nisu prijavljeni a bave se ovom aktivnošću.

"Cilj nam je da pokušamo da popišemo sve subjekte koji se na području grada bave ovom aktivnošću i da pomoću građana u svakoj mjesnoj zajednici saznamo gdje se sve to radi", istaknu je Kecman.

Naglasio je da je ova aktivnost inspekcije trajna i da neće uopšte biti prekidana jer se moraju upisati svi koji se bave ovom djelatnošću, prenose Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close