sporost

Inicijativa za Stolac podnijet će urgenciju Tužiteljstvu BiH

Vijesti / Flash | 21. 11. 2016. u 15:44 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnik Inicijative za Stolac predat će u utorak, 22. studenoga, u 10 sati, Tužiteljstvu BiH urgenciju u kojoj će zatražiti hitno postupanje po kaznenim prijavama koje je Inicijativa podnijela protiv predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac.

Nakon podnošenja urgencije, odvjetnik Mujo Gec dat će izjavu za medije ispred Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Inicijative za Stolac.

U priopćenju se navodi kako su kaznene prijave protiv predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića podnesene 26. rujna, sedam dana prije izbora, kao i 7. listopada, kada je dostavljena i sveukupna dokumentacija vezana za pravnu osnovu kaznene prijave.

Iz Inicijative navode kako Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije radi marljivo, ali samo na optužnicama protiv članova Inicijative te da sporost Tužiteljstva BiH nije slučajna.

"Napominjemo da je prethodno podnesena i pritužba na rad Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću. Pritužba se odnosi na pristranost tužitelja Spomenka Jukića koju pokazuje pri radu na predmetu formiranom nakon izbora u Stocu. Neprofesionalnost tužitelja Jukića mora biti predmet ozbiljne istrage", smatraju u Inicijativi za Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close