nema svjedoka

Inicijativa za Stolac odgovorila HNS-u: Sud treba govoriti što se dogodilo

Vijesti / Flash | 07. 10. 2016. u 17:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umreženi Inicijativom za Stolac Hrvatskom narodnom saboru poručuju da nitko tko nije bio svjedok događanjima u Stocu tijekom lokalnih izbora ne bi trebao, prije suda, govoriti o onome što se dogodilo.

Navode da je Inicijativa ciljano predstavljena kao koalicija bošnjačkih stranaka, iako je njen cilj potpuna ravnopravnost svih građana i građanki, a ne briga o samo jednom narodu.

''Pokušavate sakriti činjenicu da Inicijativa za Stolac postoji zbog svih građana i građanki Stoca'', poručili su iz Inicijative za Stolac, a prenosi Fena.

Da bi Stolac bio prosperitetan grad, ističu, u njemu moraju ravnopravno živjeti i raditi svi.

Kažu da BiH ima šansu da bude dobro mjesto za život samo ako u njoj sretno žive i Hrvati, i Bošnjaci, i Srbi i ostali.

''Naš program se bavi poboljšanjem života u Stocu s vrlo konkretnim akcijama koje će donijeti dobrobit svim građanima i građankama Stoca'', istaknuto je u priopćenju Inicijative za Stolac.

Inicijativa za Stolac je stolačka koordinacija političkih stranaka, boračkih udruženja, nevladinih organizacija, vjerskih zajednica i pojedinaca.

Podsjetimo, GV HNS-a BiH poslalo je pismo u povodu događanja tijekom izbornog procesa u Stocu, u kojem s velikom zabrinutošću skreću pozornost nadležnim tijelima vlasti BiH i svekolikoj javnosti, ali i veleposlanstvima i međunarodnim organizacijama i dužnosnicima u zemlji, na grube povrede demokratskih procedura i zakona Bosne i Hercegovine, te dramatične ugroze same biti demokratskog poretka i građanskog mira u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close