Granična policija

Indijci zaradili prekršajne naloge, jer su ostali duže od planiranog u BiH

Vijesti / Flash | 27. 06. 2016. u 15:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Granične policije (GP) BiH otkrili su šest državljana Indije koji su zloupotrijebili pravo na vizni boravak u BiH i prekoračili odobreno vrijeme.

Naime, utvrđeno je da su Indijci ušli u BiH u grupi od 13 osoba namjeravajući sudjelovati na festivalu folklora u Banja Luci, priopćeno je iz GPBiH.

Planiranog dana povratka grupe, 22. lipnja 2016. godine, pri registriranju putnika na letu Sarajevo - Beograd je pristupilo 13, a na ukrcavanju se pojavilo sedam Indijaca. Utvrđeno je da se njih šest uputilo autobusom za Doboj, a 26. lipnja 2016. su krenuli vlakom za Zagreb.

Službenici GPBiH na Međunarodnom željezničkom graničnom prijelazu Dobrljin, 26. 6. 2016. godine D. R. S, H. S., J. S., V. S., G. S. i L. S iz Indije su uručili prekršajne naloge zbog prekoračenja vizom predviđenog boravka i u večernjim satima predali ih pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

GPBiH zahvaljuje Službi za poslove sa strancima i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na suradnji, kao i građanima koji su za vrijeme provedbe aktivnosti davali informacije korisne za otkrivanje i procesuiranje državljana Indije, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close