VIDEO

Incident u Hrvatskoj: Uletio u povorku pa gostima iz Turske otrgnuo zastavu

Vijesti / Flash | 09. 07. 2017. u 13:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Groznu neugodnost doživjeli su u Đakovu gosti tradicionalne folklorne manifestacije Đakovački vezovi iz Turske. Mladić u dobi od 27 godina, navodno u alkoholiziranom stanju u jednom je trenutku izmakao pažnji osiguranja i gol do pojasa prišao barjaktaru Yedipepe folklora iz Istanbula koji je u svečanoj povorci Vezova nosio tursku zastavu. Prvo je nešto govorio mašući rukama, a onda je u jednom trenutku strgnuo zastavu s koplja, na što je barjaktar odmah regirao i krenuo mu je oteti u čemu su mu se pridružili i ostali muškarci iz skupine, a vrlo brzo stigla je i policija.

Napadač se praktički u sekundi našao u klinču iz kojeg je ipak izašao neozlijeđen, kao i ostali sudionici ovog događaja, a turska zastava je vraćena na koplje gdje joj je bilo i mjesto. Ogorčeni su bili nazočni koji su gledali svečanu povorku na kojoj se mogu vidjeti tradicionalne, iznimno vrijedne narodne nošnje iz svih krajeva svijeta.

Čim su vidjeli što se događa s pozornice su skočili i novi gradonačelnik Đakova Marin Mandarić i šef tamošnje policije Rudolf Kolarić. Goste iz Turske jako je uznemirio ovaj incident, jer se tako nečemu ni u snu nisu nadali, pa su i odustali od daljnje hodnje u povorci, ali su, nakon što im se gradonačelnik ispričao, ipak pristali nastupiti na pozornici.

''Iskreno mi je žao što se to dogodilo, a tako sam rekao i našim gostima iz Istanbula ispričavši im se zbog ovog incidenta, koji je djelo jednog neodgovornog pojedinca i nikako nije slika grada Đakovo. Nakon što su se malo smirili, gosti iz Turske prihvatili su ispriku, a onda su i nastupili na pozornici, da bi na kraju nastupa doživjeli ovacije'', rekao je za Jutarnji.hr gradonačelnik Mandarić.

Kopirati
Drag cursor here to close