Vijeće ministara

Imenovani ravnatelji SIPA-e i RAK-a

Na dnevnom redu sjednice predviđena su i imenovanja ravnatelja Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.
Vijesti / Flash | 14. 07. 2020. u 13:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Vijeće ministara (arhiva)

Vijeće ministara BiH imenovalo je Darka Ćuluma za ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Draška Milinovića za ravnatelja Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), neslužbeno doznaju novinari koji prate današnju sjednicu Vijeća ministara.

Na dnevnom redu sjednice predviđena su i imenovanja ravnatelja Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, te obavijest o isteku mandata i pokretanju procedure za izbor i imenovanje ravnatelja Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine te Informacija o isteku mandata ravnatelju Direkcije za europske integracije Vijeća ministara BiH.

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratska zajednice (HDZ) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik prošlog tjedna dogovorili su ta imenovanja, a bilo je predviđeno da posao bude završen u prošli četvrtak kada je predsjedatelj Vijeća ministara Bih Zoran Tegeltija (SNSD) trebao predložiti Selmu Cikotića (SDA) za novog ministra sigurnosti BiH, ali to se nije dogodilo.

Sjednica je tada otkazana jer za njen dnevni red nisu glasali ministri iz HDZ-a i bio je to prvi put u ovom sazivu da dnevni red nije usvojen.

Kopirati
Drag cursor here to close