U Općini Banovići

Imamo nove persone non grate

Općinsko vijeće je s 19 glasova za (Klub PDA) i dva suzdržana (SDP) usvojilo zaključke kojim Općinsko vijeće Banovići daje punu potporu Sindikalnoj organizaciji Rudnika Banovići u borbi za prava rudara za očuvanje svakog radnog mjesta.
Vijesti / Flash | 26. 09. 2019. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće Banovići na današnjoj izvanrednoj sjednici razmatralo je aktualna događanja u RMU „Banovići“ d.d. Banovići a u vezi s realizacijom strateških projekata. O aktualnim događanjima vijećnike je upoznao generalni direktor Rudnika Munever Čergić, te predsjednik Nadzornog odbora Emin Haračič, kao i predsjednik Skupštine Sindikalne organizacije Rudnika Banovići Zijad Lačić i predsjednik Samostalnog sindikata rudara FBiH Safer Mušanović.

Nakon višesatne rasprave Općinsko vijeće je s 19 glasova za (Klub PDA) i dva suzdržana (SDP) usvojilo zaključke kojim Općinsko vijeće Banovići daje punu potporu Sindikalnoj organizaciji Rudnika Banovići u borbi za prava rudara za očuvanje svakog radnog mjesta.

Usvojen je zaključak kojim se traži od Vlade FBiH da u najavljena prestrukturiranja Rudnika bude aktivno uključena Sindikalna organizacija Rudnika Banovići i da ista ne stupa na snagu bez suglasnosti Sindikalne organizacije Rudnika Banovići, prenosi N1.

Jednoglasnom potporom Općinsko vijeće je usvojilo zaključak kojim se od Vlade traži da Rudnik Banovići ima isti tretman kao i sva ostala javna poduzeća (Elektroprivreda BiH) koja su u većinskom vlasništvu Vlade FBiH.

S 19 glasova za (Klub PDA) i 2 glasa protiv (SDP) Općinsko vijeće Banovići na današnjoj sjednici je usvojilo zaključke kojim je Općinsko vijeće Banovići proglasilo Safeta Softića personom non grata Općine Banovići iz razloga, kako navode, što svojim političkim djelovanjem zaustavlja projekat izgradnje termoelektrane u Banovićima blok 1-350 MW i razvoj privrednog kolektiva RMU Banovići d.d., a samim tim i lokalne zajednice čime ugrožava egzistenciju svih građana općine Banovići.

Istim omjerom glasova Općinsko vijeće Banovići proglasilo je premijera Vlade FBiH Fadila Novalića personom non grata Općine Banovići iz razloga, kako navode, što svojim institucionalnim djelovanjem i istupima zaustavlja projekt izgradnje termoelektrane u Banovićima blok 1-350 MW i razvoj gospodarskog kolektiva RMU Banovići d.d., a samim tim i lokalne zajednice čime ugrožava egzistenciju svih građana općine Banovići.

Kopirati
Drag cursor here to close