Rim

Imam osumnjičen da je pripremao teroristički napad

Vijesti / Flash | 09. 03. 2016. u 20:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Somalski imam, 22-godišnji azilant, osumnjičen da je u Rimu pripremao napad, uhićen je u srijedu na jugu Italije, priopćila je policija.

Čovjek je zadržan u centru za prihvat imigranata u Campomarinu, regiji Molise. Policija je objavila transkripciju telefonskih razgovora po kojima je izgledalo da ovaj čovjek, ime nije navedeno, priprema akcije nasilja.

''Počinjemo od Italije, idemo u Rim i počinjemo sa željezničkom stanicom'', rekao je čovjek prijatelju, prema transkripciji. Najjednostavniji put je ''ekipirati da se raznesu eksplozivom”, nastavio je on. Mi imamo jasan tehnički dokaz za napad u Rimu'', rekao je novinarima glavni tužitelj Armando D’Alterio.

Prema policiji, čovjek se služio svojom funkcijom imama da bi promovirao grupu Islamska država i somalijske policije Šabab i ohrabrio muslimane da se angažiraju za džihad, sveti rat.

Prema talijanskom tisku, policija je uhitila mladog imama jer je osumnjičen da je želio ove srijede krenuti u Rim. Prema priopćenju policije, čovjek je probao nagovoriti druge imigrante za odlazak u Siriju, gdje bi sudjelovali u obuci, naveo je Le Figaro.

Kopirati
Drag cursor here to close