Kontranapad

Imaju li SDA i HSP snage da izdrže i uzvrate na ofanzivu HDZ-SDP koalicijskih snaga

Vijesti / Flash | 21. 06. 2012. u 10:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je SDP BiH zajedno sa SBB-om i HDZ-om BiH krenuo u rekonstrukciju federalne vlasti, ni druga strana, odnosno SDA i HSP BiH ne miruju.

Da je tomu tako, potvrdio je za Dnevni list i predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić koji je naveo kako će u sklopu političkih razgovora svakako biti govora i o mogućnosti smjene SDP-ovih kadrova iz nekih javnih poduzeća u Federaciji.

Ne bih govorio o nekim konkretnim stvarima, no to je svakako mogućnost o kojoj će se govoriti, naveo je Jurišić, kazavši kako se već danas organizira sastanak vodstava SDA, HSP-a, ali i NS-a Radom za boljitak na kojem će mnoge stvari biti jasnije.

Pritom se planira i potpisivanje izjave u kojoj će se navesti kako je SDP samoinicijativno napustio platformu te ga pozvati vratiti se u okvire dosadašnje parlamentarne većine.

S druge strane, i nova parlamentarna većina koju čine dva HDZ-a, SDP i SBB sigurno će pokušati u idućem razdoblju pokrenuti veliku čistku kadrova HSP-a BiH u nizu javnih poduzeća u kojima ova stranka ima svoje ljude, a takve mogućnosti je svjestan i Jurišić.

On je u izjavi za Dnevni list potvrdio kako će navedene stranke zasigurno u budućnosti kroz proces rekonstrukcije koji su pokrenule pokušati maknuti HSP-ove ljude iz više federalnih javnih poduzeća, počevši od nadzornih i upravnih odbora pa do direktorskih pozicija. Spomenimo samo prve ljude Elektroprivrede HZ HB, kao i kadrove u Hrvatskoj pošti i drugim javnim poduzećima.

Međutim, treba kazati da ćemo se mi potruditi da im to ne priuštimo, upozorio je Jurišić, koji je pritom otkrio kako njegova stranka ima itekako dobrih asova u rukavu kada je u pitanju daljnji proces rekonstrukcije federalne vlasti.

Prvi korak u micanju HSP-a i SDA iz vlasti je najavljena smjena rukovodstva u Zastupničkom domu federalnog Parlamenta i to predsjedatelja Denisa Zvizdića i njegovog zamjenika Stanka Primorca Ćane. Ukoliko bi se to provelo, iz HSP-a su potvrdili kako spremaju jasan odgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close